Rug therapie

Rugklachten (hernia, lage rug) laten behandelen in Roden

Rugklachten zijn de meest voorkomende klachten van spieren en gewrichten.

Lage Rugpijn is, na schouder- en nekklachten, de meest voorkomende klacht. Vier op de vijf mensen hebben er last van. Sommigen krijgen het maar één keer, bij anderen komt het geregeld terug. Het is soms lastig te achterhalen waardoor de pijn ontstaat..

Een Hernia is een uitstulping van de tussenwervelschijf. Deze uitstulping kan op een zenuw drukken, waardoor er pijnklachten in een arm of een been kunnen ontstaan. Tegenwoordig wordt geadviseerd om om onder begeleiding van een fysiotherapeut met gerichte oefeningen de rompstabiliteit, rompspieren en houding te verbeteren.

Kenmerken lage rugklachten

Meestal hebben deze klachten geen duidelijke medische oorzaak. De symptomen, de ontstaanswijze en de locatie van de klachten kunnen per persoon sterk verschillen. Rugpijn kan acuut optreden maar ook chronisch van aard zijn. Verkeerd tillen of een verkeerde werkhouding kunnen lage rugpijn uitlokken.

Het verlichten van pijn bij (lage) rugklachten

Er zijn diverse mogelijkheden om de pijn te verlichten en te voorkomen. Ik kijk samen met u welke bewegingen en aangepaste oefeningen u kunt doen. Ik stel na zorgvuldig onderzoek in overleg met u een passend en doeltreffend behandelplan op. Dit kan in mijn praktijk voor fysiotherapie in Roden of bij u thuis.

 

Vragen of afspraak maken?