Vanwege huidige corona-maatregelen vinden er op dit moment geen groepslessen plaats

Fysio Fitness

Individueel of in groepsverband

Wat is Fysio Fitness?

Fysiofitness is een specifieke begeleiding en een individueel trainingsprogramma.
Voor mensen die als gevolg van lichamelijke klachten, blessures, een zwangerschap of een operatie, specifieke begeleiding nodig hebben, biedt fysio fitness een uitstekende vorm van training.

Fysio Fitness vindt plaats onder begeleiding van een fysiotherapeut. Er kan getraind worden in groepsverband maar ook individueel volgens een speciaal samengesteld trainingsprogramma.
Na het intake gesprek en eventuele adviezen van medici/paramedici, wordt bepaald hoe een deelnemer zijn of haar lichaam, ondanks eventuele beperkingen, in optimale conditie kan houden.

Het samenstellen van het trainingsprogramma vindt in overleg plaats tussen de behandelende arts, specialist of fysiotherapeut.

Balans- en stabiliteitstraining in Roden

In balans zijn staat gelijk aan optimale (ont)spanning. Zonder onnodige spierkracht kunt u goed bewegen en stilstaan, dit is van groot belang. Hiermee kunnen langer bestaande of acute klachten van spieren of gewrichten verholpen worden. Stabiliteit en balanstraining kunnen u ook helpen met het corrigeren van verkeerd aangeleerde bewegingen en houdingen.

De training is geschikt voor een groot scala aan klachten bijvoorbeeld rugklachten, bekkenklachten, scoliose, fibromyalgie, status na operatie van schouder, knie en heup, hyperventilatie en sportblessures.

Oefeningen voor balans en stabiliteit

Het trainen is vooral leren en naar uw lijf luisteren, zoeken naar comfort en vertrouwen krijgen. Tijdens stabiliteitstraining zet u kleine spieren aan het werk. Het gaat bij balans- en stabiliteitstraining vooral om de techniek van de beweging en niet om de kracht. Met een grote bal traint u alle spieren en gewrichten apart zodat een goede balans ontstaat.

Wat levert balans- en stabiliteitstraining op?

Versterken van het lichaam, het lichaam wordt flexibeler en leniger en er ontstaat een beter gevoel voor coördinatie en balans, een gezonde houding en meer ontspanning.

Medisch Fitness

In sommige gevallen kan medisch fitness de beste oplossing zijn. Medische fitness is een vorm van fitness onder begeleiding van een fysiotherapeut waarbij het trainingsschema zodanig is opgesteld dat u, ondanks mogelijke belemmeringen toch kunt sporten.

Lees meer over Medisch fitness >

 

Belangrijk:
bij acute klachten kunt u het beste direct met de praktijk bellen.

Vragen of afspraak maken?