Nordic Walking

Cursus Nordic Walking in Roden

Nordic Walking is wandelen of lopen met behulp van stokken, ook wel poles genoemd. Gewoon gaan lopen met stokken is simpel. Maar om echt te leren Nordic Walken, met de juiste techniek, het goede ritme en het juiste effect, is een cursus echt nuttig! Ik leer mensen trainen om veilig en verantwoord Nordic Walking te beoefenen zodat u gezonder en fitter wordt.

Voor wie is Nordic Walking?

Afhankelijk van uw belastbaarheid en gezondheid kunt u op een laag niveau of op een intensiever niveau trainen. Nordic Walking is geschikt voor mensen met hartklachten, diabetes mellitus, artrose, reuma, fibromyalgie en COPD.

Bespreek het wel eerst met uw huisarts. Ik heb de opleiding tot instructeur gevolgd bij INWA (International Nordic Walking Federation).

Wat is Nordic Walking precies?

Door gebruik van de poles (de stokken) ondersteunt u uw beweging. Nordic Walking lijkt op langlaufen, maar zonder sneeuw of ski’s. Deelnemers lopen heel bewust en beginnen elke stap met een hak op de grond, rollen daarna de voet voorwaarts af naar de bal van de voet en de tenen, gevolgd door een afzet met een vloeiende, voortgaande beweging. Typisch voor Nordic Walking is het maken van langere stappen in een regelmatig ritme waarbij u met de stok afzet in de hand tegenover het been dat u verplaatst. Met deze sport oefent u ook uw schouders, armen en benen en spreekt u uw spieren in uw rug en borst aan.

U kunt voor Nordic Walking lessen contact opnemen met Flores Fysiotherapie te Roden.

Vragen of afspraak maken?