Armklachten

 

Veel voorkomende klachten aan de arm zijn een tennisarm of golf-elleboog. Dit zijn specifiek overbelasting klachten die vaak samenhangen met een verlaagde belastbaarheid. Samen met de fysiotherapeut kunt u uitzoeken waardoor deze klachten ontstaan.

Oorzaak en ontstaanswijze van armklachten

Armklachten ontstaan vooral door overbelasting van de arm. Denk hierbij aan een slechte houding achter de computer of het vaak herhalen van dezelfde beweging. Tevens kunnen klachten ontstaan na een botbreuk of kneuzing, door een val of door stoten of het gevolg zijn van een zenuwbeknelling of een spier- of peesscheuring.

Klachten en verschijnselen

Bij armklachten kan er een zeurende pijn optreden die scherp kan aanvoelen bij het uitvoeren van bepaalde bewegingen. Er kan ook een brandend gevoel om de arm optreden en er kan krachtverlies of gevoelloosheid optreden. De pijn neemt in veel gevallen af door rust en komt weer terug bij belasten.

Behandeling van armklachten

Blijft u klachten ervaren? Wij helpen u graag bij het verminderen en verhelpen van de pijn in uw arm. De eerste afspraak bestaat uit een vraaggesprek en een onderzoek naar de ontstaanswijze van uw klachten. Zodra dit in kaart is gebracht, wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld. De behandelingen zijn gericht op het verbeteren van de arm functie waardoor de pijnklachten vaak verdwijnen.

Donna Flores is fysiotherapeut die u daarbij kan helpen.

Vragen of afspraak maken?