Schouderklachten

 

Vaak is pijn in de schouder een gevolg van een functie storing of beperking in het gebied. Bij pijn in de schouder, is er niet per se iets kapot of beschadigd. Het kan wel gepaard gaan met pijn of beperkte bewegelijkheid of klachten bij het slapen.

Oorzaak en ontstaanswijze

Schouderklachten kunnen verschillende oorzaken hebben en uiten zich op verschillende manieren. Lichaamshouding en bewegingen van de nek, wervelkolom en schouderblad hebben allemaal invloed op het functioneren van het schoudergewricht. Vaak is overbelasting van het schoudergewricht meestal niet het gevolg van te zware arbeid, maar het gevolg dat de schouder niet optimaal beweegt.

Klachten en verschijnselen

Schouderklachten uiten zich voornamelijk in beperkingen van dagelijkse handelingen waarbij deze handelingen pijnlijk zijn. Ook pijn in rust en bij slapen komt voor.

De behandeling van uw klacht

Wanneer uw klachten blijven aanhouden of niet direct verklaarbaar zijn, is het verstandig om hulp in te schakelen. Zeker bij pijnklachten in rust is er vaak sprake van geïrriteerd of ontstoken weefsel welke verholpen kunnen worden door de juiste adviezen.

Wij helpen u graag met het verminderen en verhelpen van uw klachten. Tijdens de eerste afspraak worden uw klachten in kaart gebracht. Vervolgens wordt er gekeken of uw klachten met fysiotherapeutische behandelingen verholpen kunnen worden. Samen met u stelt de fysiotherapeut en persoonlijk behandelplan op die gericht is op uw klachten.

Specialisatie Dr. Stenvers techniek:

Bij bepaalde schouderaandoeningen zoals de Frozen shoulder, waarbij de schouder als het ware vastzit, pas ik de behandelmethode van Dr. Stenvers toe.

Vragen of afspraak maken?